nl

Ultra Light Wheels Engineered In Germany

Ultra Light Wheels Engineered In Germany

Sinds 2010 zijn wij de fiere verdelers van Borbet, het premium Duitse velgenmerk. Borbet werd geboren in 1962 en produceerde vorig jaar in 6 fabrieken wereldwijd met 4255 medewerkers meer dan 14 miljoen velgen!!! 95% voor de OEM met als grootste klanten de Duitse autofabrieken maar Borbet heeft ook in de ‘aftermarket’ een goede reputatie: Borbet staat volgens Auto Motor Sport op de tweede plaats met 38.2% naamsbekendheid in Duitsland, na BBS (64.7%).


Waarom zit Borbet in het gamma van Atraxion?


Borbet is technisch maniakaal bezig met het gewicht en draagvermogen van de velgen. Standaard zijn alle velgen al licht omdat ze geproduceerd worden via ‘low pressure casting’, een methode die over het algemeen minder aluminium vereist dan het klassieke ‘gravity casting’. Dankzij hun ervaring en technologische voorsprong zijn zij in staat om sommige modellen nog sterker en vooral lichter te maken door gebruik te maken van:


UC: ‘Undercut’ is het verwijderen van alle overtollige aluminium aan de achterkant van de velg.
FF: ‘Flow Forming’ is het walsen van het velgenbed: de densiteit van de aluminium wordt verhoogd.


Dit jaar werd de Borbet QX geïntroduceerd in 8x19 met een gewicht van slechts 9.3kg en een draaglast van 690kg. Op www.atraxion.com kan je alle draagvermogens en gewichten van onze velgen merken vergelijken. Een ander voorbeeld is de ‘standaard’ velg Borbet W: in 6.5x16 weegt slechts 7.6kg terwijl een originele VW Woodstock velg 10.3kg weegt.


De CW modellen van Borbet zijn speciaal voor bestelwagens en campers met een zeer hoog draagvermogen in verschillende kleuren. Draagvermogens tot 1400kg per velg MET Tüv keuring, de garantie dat de velgen sterk genoeg zijn, zelfs voor de zware mobilehomes



Ander nieuws

Bekijk meer nieuws